שירות חדש ופורץ דרך מעניק למטופלים המתמודדים עם מצוקה רגשית אפשרות לאימוני חוסן ממוקדים. המטרה: מתן מענה נקודתי תוך שאיפה לשיפור איכות החיים
אלו ימים מורכבים עבור כולנו. איך שלא נבחן זאת, נדמה כי אירועי השביעי באוקטובר הצליחו במובן מסוים לטלטל את חיינו מקצה לקצה. רבים מאיתנו מתמודדים מאז עם תחושה כי הקרקע נשמטה מתחת לרגלינו, בשילוב היעדר תחושת ביטחון אישי ומציאות הטומנת בחובה מדי יום שורה של אתגרים כמותם טרם הכרנו עד היום.
חלק עיקרי מהמציאות החדשה שנכפתה עלינו משפיע כאמור גם על היציבות הרגשית בחיינו המשולבת עם תחושות חרדה ובלבול, עד לכדי חרדה של ממש.
בניסיון לספק מענה יעיל ואיכותי מול התרחיש המתואר, כללית השיקה בחודשים האחרונים שירות חדש בדמות "מאמני חוסן". מדובר למעשה על עובדים סוציאליים ובוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה, אשר עברו הכשרה ייעודית ואינטנסיבית מזורזת על ידי מומחי בית החולים 'שלוותה' לבריאות הנפש מקבוצת כללית. תפקידם נועד לסייע למטופלים להתמודד עם קשיים רגשיים המתעוררים, תוך שאיפה לשיפור איכות חייהם.
יצוין כי השירות מתבצע בעזרת כלים פרקטיים המועברים במהלך 'האימון הרגשי', וכאלו שנועדו לאפשר למטופלים התמודדות מיטבית אל מול הקשיים הרגשיים השונים הניצבים בפניהם.
כיצד זה עובד? 'אימוני החוסן' כוללים התערבות קצרה וממוקדת הנעשית במסגרת מספר מפגשים בודדים, תוך שימוש ב-19 מודולים מובנים המותאמים אישית לצרכי המטופלים. כך למשל, הם מסייעים בהתגברות על חרדות, הפרעות שינה, תסמיני דיכאון ועומס רגשי. האימונים מתאימים בפועל לכל מי שמתמודד עם קשיים רגשיים 'רכים' ומעוניין לשדרג את איכות חייו, חרף הקשיים הטבעיים הטמונים בימים אלה". מסבירה יפעת אלון, מנהלת השרות לעבודה סוציאלית בכללית מחוז חיפה והגליל המערבי ומרכזת התחום .
סך הכל הוכשרו במסגרת כללית כ-45 מאמני חוסן מרחבי הארץ. אחד מהם הוא מיכאל קומטיאני, בוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה העובד במחוז חיפה של כללית, ומי שהחל להעניק אימוני חוסן עבור מטופלי המחוז במרפאת שפרינצק בחיפה וכן במרפאות נוספות של כללית בטירת כרמל.
לדבריו: "אני מרגיש זכות גדולה לקחת חלק בתכנית כל כך משמעותית של כללית, שמעניקה מענה זמין עבור הרבה מאוד אנשים שמתמודדים עם מצוקה רגשית ברמה כזו או אחרת. פגשתי עד היום מטופלים שצמאים לידע ולהדרכה ספציפית בתחום. חלקם מצויים בסערת רגשות או בתחושות בלבול. המטרה שלנו היא לנסות ולסייע להם לתפקד בצורה טובה יותר ביום-יום שלהם. עצם המיקוד ותחימת מקור הבעיה הרגשית, מצליחים ברוב המקרים לעשות עבורם את ההבדל. בנוסף, אימוני החוסן מספקים להם כלים מעשיים שנועדו לשפר עבורם את איכות החיים ולתת מענה למצוקות שהם חשים באופן מיידי. אני רואה מהצד עד כמה האימון הרגשי מיטיב עימם. זה ממלא אותי בסיפוק גדול".