האגודה למלחמה בסרטן: "חלה התקדמות במחקר, באבחון ובטיפול, אבל אם נרצה להישאר גבוה על המפה – תידרש השקעה משמעותית במחקר במאבק במחלת הסרטן"

האגודה למלחמה בסרטן: "חלה התקדמות במחקר, באבחון ובטיפול, אבל אם נרצה להישאר גבוה על המפה – תידרש השקעה משמעותית במחקר במאבק במחלת הסרטן"
צילום: האגודה למלחמה בסרטן

ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת בראשות ח"כ איימן עודה תערוך היום (שני 12.2.2024) דיון בנושא חידושים מדעיים וגישות חדשניות בטיפול במחלת הסרטן לציון יום הסרטן הבינלאומי.

לקראת יום הסרטן הבינלאומי 2024 פרסמה האגודה למלחמה בסרטן נתונים מעודכנים ופרטים על מחקרים מדעיים חדשים. בין היתר, על פי הערכת האגודה, בשנת 2023 אובחנו בישראל כ-31,000 נשים וגברים עם סרטן, וכ-11,000 נשים וגברים נפטרו מהמחלה. על פי נתוני הסוכנות הבין-לאומית לחקר הסרטן (IARC) בארגון הבריאות העולמי בתוך כ-16 שנה מהיום, כלומר בשנת 2040, יאובחנו בעולם כ-28.9 מיליון בני אדם עם מחלת הסרטן. בשנת 2020 מספרם עמד על כ-19.3 מיליון. כלומר מדובר בגידול של כ–50% לערך. על פי הערכות הסוכנות, אחד מכל חמישה גברים ואחת מכל שש נשים ברחבי העולם יחלו בסרטן במהלך חייהם ואחד מתוך שמונה גברים ואחת מתוך 11 נשים בעולם ימותו כתוצאה מהמחלה.

על פי נתוני משרד הבריאות שיעור היארעות הסרטן (מספר מקרים לכל 100 אלף תושבים) בישראל גבוה מהממוצע בעולם – ישראל נמצאת במקום 45 (שהוא נמוך יחסית) מקרב 50 המדינות עם השיעורים הגבוהים. למרות זאת, שיעור התמותה מסרטן אצלנו נמוך ביחס לעולם – ישראל נמצאת במקום ה-89. זאת, עקב גילוי מוקדם, ומערכת ציבורית יעילה, כמו גם טיפול נגיש בסל הבריאות.

פרופ' משה מיטלמן המכהן כיו"ר האגודה למלחמה בסרטן, בהתנדבות, ישתתף בדיון בוועדת המדע ויסביר כי: "בשני העשורים האחרונים חלה התקדמות מרשימה בעולם וגם אצלנו בתחום המחקר, הבנת המחלה, ופיתוח כלים חדשניים המסייעים לאבחון וטיפול. אלא שהפער בין הרצוי והמצוי הולך וגדל. אנו עדיין במקום טוב, אבל אם נרצה להישאר במקום כזה, ואף להתקדם – יהיה צורך לתת גם למלחמה זו עדיפות. תידרש השקעה משמעותית במחקר, במיוחד בחוקרים הצעירים, וביישום הכלים החדשים והמודרניים בתחום המניעה, האבחון והטיפול, כולל הכללת התרופות החדשות בסל הבריאות הציבורי. האגודה למלחמה בסרטן מסייעת ותמשיך לסייע במקומות שבהן אין פעילות של המדינה או הקופות, בקרב כל מגזרי האוכלוסייה אך נדרשת התגייסות רחבה יותר למען הדורות הבאים".

 

כתבות נוספות שיוכלו לעניין אתכם
כל מה שחשוב לדעת על קרצינומת תאי הבסיס – BCC
קרצינומת תאי בסיס - Basal Cell Carcinoma, ובראשי התיבות BCC – היא סוג...
האם ניתן לייעל טיפולים קונבנציונליים בפגמי עור הפנים?
האם השיפור הרצוי בגוון עור הפנים שלכם פשוט אינו בר...
האגודה לבריאות הציבור מתחדשת שלושה סניפים חדשים של תכנית יזהר בחיפה ירושלים ואשדוד מצטרפים לשני הסניפים הקיימים בתל אביב ובבאר שבע
תכנית יזהר של האגודה לבריאות הציבור, הפועלת למזעור נזקים בקרב...
חוזרים לבית הספר: עשרת הדיברות לקופסת אוכל מנצחת!
לתזונה של ילדנו חשיבות מכרעת על עתידם הבריאותי שנים קדימה,...
הדמיית שיער ומיקרופיגמנטציה: פתרונות חדשניים לשיפור מראה הקרקפת
בעידן המודרני, התקדמות הרפואה האסתטית מאפשרת למטופלים פתרונות מתקדמים ואפקטיביים...
כואב לכם הגב? אנחנו כאן כדי לעזור
כאבים בגב זו כמובן תחושה לא נעימה. כל מי שעבר...
סובלים מפגיעה ביכולות האורתופדיות? ככה אפשר לעזור לכם
כולנו מאחלים לעצמנו לעבור את החיים בכמה שיותר אושר ושמחה...
גמילה מתרופות
גמילה מתרופות
אחד מהחומרים שאנשים הרבה פעמים מתמכרים אליהם, אלה הן התרופות....
לחוות את הריפוי בדרך שונה משהכרתם
מי שניסה כל שיטה שהיא ולא הצליח עדיין למצוא לעצמו...
הדרך להליכה נוחה וללא כאבים
כאבים ובעיות בכף הרגל הם בעיות נפוצות המשפיעות על איכות...
דילוג לתוכן