תפריט מגוון ומאוזן, שפע פירות וירקות והרגלי אכילה נכונים הם חלק מהנהלים שמטמיעה חברת "לאנץ-טיים" מחדש במערכת החינוך • תוצאות של מחקר חדש המתפרסמות לאחרונה קובעות כי אכילת פירות וירקות באופן יומיומי מביאה לבריאות נפשית טובה יותר בקרב ילדים
נזקי הקורונה בקרב תלמידי מערכת החינוך לא פוסחים גם על ההיבט התזונתי. על פי חברת חברת לאנץ' טיים, המספקת מדי יום עשרות אלפי מנות אוכל מזינות למאות גני ילדים, צהרונים, מתנ״סים ובתי ספר, הצוותים המקצועיים נתקלים בקשיים רבים ומתמודדים עם קשיים להחזרת הילדים לשגרה תזונתית. לצורך כך, הפיקה החברה סרטוני הדרכה לצוותים המקצועיים במוסדות החינוך ולהורים, העוסקים בטיפול נכון באוכל, שמירה על בטיחות וניקיון המזון והרגלי אכילה נכונים בצהרון ובגן. לדברי אלי מלכה, מנכ"ל חברת לאנץ' טיים, "אנו מבצעים התאמות בתפריטים, מעשירים את סל הפירות והירקות ומרעננים את הנהלים, במטרה להחזיר את הילדים לתלם".
מחקר חדש שפורסם לאחרונה, בדק את השפעות התזונה על ההישגים במערכת החינוך. על פי תוצאות המחקר, שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת מזרח-אנגליה, תזונה מזינה, העשירה בפירות וירקות, מועילה לבריאות הנפש של ילדים. צוות המחקר ניתח נתונים מסקר בריאות ורווחה שנערך בקרב כ-9,000 תלמידים מ-50 בתי ספר יסודיים ותיכונים מרחבי בריטניה, אשר בחן את הקשר בין צריכת פירות וירקות לבין רווחה נפשית. הממצאים, שפורסמו לאחרונה בכתב העת bmj nutrition prevention & health, קובעים כי אלו שהיו עם תזונה בריאה יותר, אשר צרכו חמש מנות או יותר של פירות וירקות ביום – היו בעלי בריאות נפשית טובה יותר.
חברת לאנץ' טיים מתמחה בייצור ואספקה של ארוחות חמות למוסדות חינוך. בבעלות החברה מפעל בהוד השרון ובברקן, וכן בית האריזה לפירות וירקות, המספקים מידי יום עשרות אלפי מנות אוכל מזינות לכ-1800 נקודות של גני ילדים, צהרונים, מתנ״סים ובתי ספר מידי יום, מאיזור גדרה עד חדרה. בנוסף, מפעילה החברה מפעל לייצור אוכל ללא אלרגניים וללא גלוטן, הנותן מענה לילדים בעלי אלרגיות ורגישויות מיוחדות למזון, צמחונים וטבעונים. התפריט הבריא של לאנץ' טיים לילדים נבנה בשיתוף שפים מומחים, יועצים ותזונאים קליניים המתמחים בילדים ומותאם לטעמם של הילדים.