משנה לשנה מספר החולים האונקולוגים ממשיך לעלות ותהליך ההתמודדות עם המחלה מאוד מאתגר לחולה ומשפחתו. "מטופל שמקבל בשורה קשה, עומד בפני תהליך ממושך ולא תמיד ברור לו כיצד עליו לפעול ומאיפה להתחיל. האח/ות במרפאת האם מהווים כתובת מקצועית משמעותית וחשובה לחולה, מסבירים לחולה ולמשפחתו על התהליך, מה מצפה להם מבחינת טיפולים ומעניקים להם תמיכה נפשית" מסבירה סחר נאטור, אחות אחראית הוספיס בית בקריות.
במפגש האחרון של הקורס הגיעה להרצות דורית מנור שהייתה במשך שנים רבות מנהלת הסיעוד במחוז.
דורית ריגשה את כל הנוכחים בסיפורה האישי על אובדן בנה נדב ז"ל למחלה לאחר מאבק ממושך. היא סיפרה למשתתפים כיצד ליוו את נדב ז"ל במאבק במחלה, על ההתמודדות עם האובדן שלו וסיפרה שבנה כתב ספר על תהליך ההתמודדות שלו ושל משפחתו. בספר נדב ז"ל מספר ומשתף על המאבק עם המחלה ונתן כלים כיצד להתמודד עימה.
"במהלך הקורס למדו האחים והאחיות כיצד יש לנהוג במפגש עם החולה האונקולוגי ורכשו מיומנויות תקשורתיות כיצד לתמוך במטופל בתקופה רגישה זו, קיבלו כלים כיצד להתמודד עם המטען הרגשי של המטופל ומשפחתו, ידע מקצועי בסוגי הטיפולים וכיצד ניתן לקבל טיפול במסגרת הקהילה" שיתפה ילנה נירשברג, אחות אחראית הוספיס בית ביחידה להמשך טיפול במחוז.
"לאור העלייה בתחלואה וההתמודדות עם מחלות קשות, במחוז חיפה וגליל מערבי בשיתוף הנהלה ראשית, מתקיימים הכשרות וקורסים מקצועיים, אשר מעשירים את הידע המקצועי של האח/יות ונותנים לצוותים כלים נוספים בהענקת מענה נפשי ורגשי למטופלים. קורס הכשרה אונקולוגית מכשיר את הצוותים שלנו להיות קשובים למטופל, לרצונותיו והכי חשוב – להיות לצידו בזמנים הכי קשים" סיכמה מירי בלאופלד, רכזת פיתוח מקצועי בסיעוד במחוז.