תחושת נפיחות בבטן, ולצידה בחלק מהמקרים גם גזים, עייפות וכבדות, מתרחשת לעיתים קרובות אצל חמישית עד שליש מהאוכלוסייה. באופן טבעי הסיבה העיקרית לתחושה זו היא התפריט של האדם – גם המרכיבים וגם הכמויות. כדאי לדעת
אילו מזונות עלולים ליצור תחושת נפיחות בבטן ואיך להימנע מכך?
* גלוטן – אם מאכלים שכוללים גלוטן גורמים לנפיחות בטנית, הפתרון הוא לעבור לדגנים אחרים.
* לקטוז – אנשים רבים רגישים ללקטוז גם אם לא אובחנו באופן רשמי. גם במקרה זה הפתרון הוא פשוט הימנעות ככל האפשר ממוצרי חלב.
* קטניות – לקטניות השונות ערכים תזונתיים גבוהים מאוד, ולכן ההמלצה היא להשרות אותן או להנביט אותן – וכך ליהנות מהתועלת בלי לשלם מחיר יקר בדמות תחושת נפיחות.
* ירקות ממשפחת המצליבים (כרוב, ברוקולי, כרישה, ארטישוק, כרובית ועוד) – אפשר להפחית את האכילה של ירקות אלה, אם כי יש בהם גם מרכיבים חשובים לגוף. עוד אופציה היא להבטיח פלורת מעיים מאוזנת וכך לאכול גם את הירקות האלה בלי לסבול.
המלצות נוספות
תחושת נפיחות בבטן עלולה להיווצר גם במקרים שבהם פלורת המעיים, כלומר אוכלוסיית החיידקים, לא מאוזנת. כמות נמוכה מדי של חיידקים שתורמים לעיכול תקין ובמקביל כמות גדולה של מיקרואורגניזמים מזיקים (חיידקים, פטריות ועוד) עלולים לגרום לתחושת נפיחות גם אם התזונה עצמה נכונה.
במצב שכזה מאכלים פרוביוטיים ו/או תוסף פרוביוטיקה עשויים לאזן את הפלורה, להוביל לעיכול יעיל יותר וכך להעלים את התחושה המכבידה. באופן טבעי חשוב לבחור באופן מושכל תוספים של חברות מובחרות שיוצרו על בסיס טכנולוגיות מתקדמות.
בואו להכיר את ויטמין סי ולמה הוא כל כך חשוב לנו.