כל מה שרצית לדעת על צלוליט ודרכי הטיפול בו

כל מה שרצית לדעת על צלוליט  ודרכי הטיפול בו
קרדיט צילום אסף לוי

צלוליט הינו הצטברות תת עורית של תאי שומן לרוב באזורי הזרועות, הירכיים, הישבן ובטן תחתונה המתחלק לשלושה סוגים: צלוליט בצקתי, צלוליט רפוי וצלוליט קומפקטי. צלוליט יכול להופיע אצל כל אחד ואחת (סובלות ממנו יותר נשים אבל גם גברים) .

צלוליט הוא בעיקר נטיה גנטית ולכן – גם אם את ספורטיבית, רזה, וללא משקל עודף – עשויות להופיע על עורך הגבשושיות המטרידות. הגורמים המשפיעים על הופעת הצלוליט הם  חוסר שתייה, חוסר פעילות גופנית, השמנת יתר, תזונה עשירה בסוכרים, פחמימות ושומנים ומעוטת חלבון וירקות., צריכת מלח וסוכר מופרזות, גנטיקה.

צלוליט בצקתי

מופיע בעיקר אצל נשים צעירות בשנות ה -20 וה -30 לחייהן. הוא קשור למחזור דם לקוי ומחמיר עקב החזקת נוזלים. בשל שני המאפיינים הללו, הוא נמנה עם סוגי הצלוליט הקשים ביותר לטיפול. הוא מתמקד בעיקר ברגליים , במיוחד ברכיים ושוקיים. בשל צלוליט בצקת, הרגליים מאבדות את קווי המתאר שלהן ונוטות להתנפח, עם הופעת ורידים בולטים. בנוסף, העור הופך ספוגי ואדמדם. אנשים הסובלים מדלקת זו עלולים לחוש כאב במגע או לאחר מספר שעות ישיבה.

צלוליט רפוי-רך

שכיח יותר בקרב נשים בגילאי 30 עד 40 ולרוב מלווה ב"נפילה" של העור. העור רך ובעל מראה גלי, דמוי ג'לי. החלק השומני נוטה לנוע בקלות וגלוי יותר בתנוחת שכיבה. צלוליט רפוי מתפתח בעיקר באזורים בהם יש הצטברות של שומן: כגון הזרועות, הירכיים, הבטן, הישבן והרגליים. הוא גדל ככל שאנו מזדקנים או עולים במשקל ומחמיר כשיש מעט מסת שריר.

צלוליט קומפקטי

מופיע לעתים קרובות בגיל ההתבגרות, ואם אינו מטופל, הוא  עשוי להישאר לכל החיים. זהו הגורם להופעת "קליפת התפוז", המתאפיינת באי סדירות בעור ובחריצים ושקעים בירכיים, בבטן ובזרועות. צלוליט זה, כשנצמד לשריר, עשוי לחסום את העצב ולגרום לכאב. גורמים המשפיעים על הופעת הצלוליט הם  חוסר שתייה, חוסר פעילות גופנית, השמנת יתר, תזונה עשירה בסוכרים, פחמימות ושומנים ומעוטת חלבון וירקות., צריכת מלח וסוכר מופרזות, גנטיקה.

דרכי טיפול:

עצמאי- באמצעות קרמים ומשחות לטיפול עצמי ביתי לדוגמא, ערכת טיפול בצלוליט ביתית – מעבדות ליראק פריז פיתחו ערכת ביתי טיפול בצלוליט הכוללת קרם פטנט המבוסס על טכניקות הקפאת והמסת שומן וגלגלת חיטוב לעיסוי יומי.  הקרם ממיס את תאי השומן היוצרים את הצלוליט ומפזר אותם. תוצאה: מראה עור חלק יותר, אסתטי יותר ודי לצלוליט.

  • טיפול במכון קוסמטי (עם או בלי מיכשור רפואי):
    טיפול באמצעות מיכשור רפואי -יש לתקן לארבע דרכים:
  1. הקפאת שומן: קריו ליפוליזיס – מכשיר שתורם לצמצום היקפים. מכשיר השואב את העור, מקפיא את האזור לטמפרטורה של עד 10- מעלות, טיפול האורך בין 40-60 דקות, ותורם לצמצום של 20%-30% מתאי שומן, 2-10 ס"מ של צמצום היקפים. מתאים לאזורים כמו ירכיים חיצוניות, ירכיים פנימיות, מותן וצידי הגוף, קו החזיה, בטן עליונה, בטן תחתונה, זרועות. למי שיש מעט עודף משקל או שומן עקשן שלא יורד לאחר ירידה במשקל וספורט.
  2. קויטציה – יוצרת כעין בועות אויר אשר מפוצצות את תאי השומן או מעלות אותם כלפי מעלה. ואז זרימת דם טובה יותר, תאי השומן שהתפוצצו יתפנו ע"י מערכת הדם והלימפה, שאר התאים עוברים לשכבת העור ומתפנים באמצעות מערכת הדם, והתהליך תורם מאוד לשיפור מראה הצלוליט.

3.    טיפול באמצעות גלי רדיו – מחממים את העור ל42 מעלות לזמן שבין 6-10 דקות. בזמן הזו ישנו פירוק של תאי שומן (תאי השומן רגישים לטמפרטורות קיצוניות) ושיפור ניכר במראה הצלוליט. הטיפול גם הורס את חלבון הקולגן ותורם ליצירת קולגן חדש ועור מוצק יותר.
4.    מזותרפיה – מיקרו נידלינג – לשיפור החדרת חומרים לעור, פירוק תאי שומן ושיפור זרימת דם.

טיפול ללא מעורבות מיכשור רפואי:

עיסוי לימפתי – עוזר למראה הצלוליט בשל הזרמת דם טובה יותר, הזרמת מערכת הלימפה – יכול לעזור למי שלא עוסק בפעילות גופנית או עם תזונה לקויה. בשונה ממכשור – הפסקת העיסויים עלולה להשיב את מראה הצלוליט. לדברי מורן שוורץ קוסמטיקאית מדעית, יועצת לחברת ליראק פריז: "הדרך הטובה ביותר להשגת תוצאות מהירות, לזמן ארוך יותר ואפקטיביות ביותר היא לערב טיפול במכון יחד עם טיפול מתמשך ועוקב בבית – כדי לשמר ולשפר תוצאות.

שוורץ מעניקה טיפים ועצות לטיפול נכון בצלוליט:

  1. תזונת עתירה בשומן – Big No! בעידן המודרני מזונות רבים מעובדים ומכילים כמויות סוכר ומלחים גדולות, אלו מביאים להצטברות נוזלים ולהתפתחות צלוליט. הפחתה משמעותית של מזונות מעובדים תוביל להפחתה בהיקף הצלוליט.
  2. אצות או לא להיות – מזון על עתיר תכונות טובות ואף מרפאות. האצות תורמות להתחדשות העור ומגבירות את קצב חילוף החומרים בגוף ומסייעת לנקות אותו מרעלים ובכך תורמות להפחתת צלוליט.
  3. מים בששון– שתיה מרובה של מים. נשים 2.7 ליטר ביום וגברים 3.7 ליטר מים ביום. מחסור בנוזלים יביא להיווצרות קמטים וצלוליט. מים בכמות מספקת מסייעים לגוף לתפקד טוב יותר. המים שומרים על בריאות העור ומסייעים לבניית קולגן. שתית מים תורמת להפחתת צלוליט.
  4. תפדלו בבקשה– תזוזו! או יותר נכון תפדלו – אופניים הם הספורט הכי טוב לצלוליט!! האימון הזה עובד בדיוק על האזורים הנכונים בהם נוטה הצלוליט להופיע. פעילות גופנית תורמת משמעותית להפחתת הצלוליט.
  5. שיעורי בית- בין אם בחרתם לעשות טיפול במכון קוסמטיקה ובין אם לא , חשוב לתמוך בתהליך בטיפול בייתי . רכשו ערכת טיפול ביתית והתמידו! בחרו מוצר עם תוצאות קליניות מוכחות, כזה שתוכלו לראות תוצאות כבר אחרי שבועיים, זה מעודד ותורם להתמדה. דווקא בעונת המעבר והחורף כאשר לא נחשפים לשמש מומלץ לטפל בצלוליט לרוב, רצוי לבצע טיפול ביתי כל חצי שנה למשך חודש ימים.
כתבות נוספות שיוכלו לעניין אתכם
האם ניתן לייעל טיפולים קונבנציונליים בפגמי עור הפנים?
האם השיפור הרצוי בגוון עור הפנים שלכם פשוט אינו בר...
כואב לכם הגב? אנחנו כאן כדי לעזור
כאבים בגב זו כמובן תחושה לא נעימה. כל מי שעבר...
סובלים מפגיעה ביכולות האורתופדיות? ככה אפשר לעזור לכם
כולנו מאחלים לעצמנו לעבור את החיים בכמה שיותר אושר ושמחה...
לחוות את הריפוי בדרך שונה משהכרתם
מי שניסה כל שיטה שהיא ולא הצליח עדיין למצוא לעצמו...
הפטיטיס C – דלקת כבד נגיפי בישראל האגודה לבריאות הציבור ועמותת חץ מדווחות: עפ"י ההערכות בישראל כ15,000 נשאים לנגיף שאינם מאובחנים; הטיפול התרופתי הנוכחי מבריא לחלוטין מהנגיף
בסוף חודש יולי צוין בישראל ובעולם היום הבינלאומי להפטיטיס C...
הקלה על כאבים ומתחים אצל ילדים
דיקור סיני הופך לפופולרי יותר ויותר גם עבור ילדים ולא...
לא לצאת מאיזון... כך תשמרו על איזון תזונתי בעונת הקיץ ובחופשות
החופש הגדול כבר כאן והוא מגיע ברגשות מעורבים, של הילדים...
טיפול בדום נשימה
טיפול בדום בנשימה
דום נשימה שקורה במהלך השינה הוא תופעה מוכרת מאד שיכולה...
קמפיין חדש לבני נוער נגד כל מוצרי העישון בהשתתפות משפיעני הרשת לנה גריננס ודילן דרור
עלה ביוזמת האגודה למלחמה בסרטן לקראת החופש הגדול בהפקת משרד...
יום תורם הדם הבינלאומי במד"א: מדוע מנת דם מסוג O כ"כ חשובה? כמה מנות דם נתרמו השנה? איזו עיר בפסגת הרשימה?
מחר (ו') נציין בישראל וברחבי העולם את יום תורם הדם...
דילוג לתוכן