באדיבות: ד"ר להבית אקרמן – מומחית לרפואת עור ויועצת מדעית למותג הדרמו קוסמטיקה וישי ו- לה רוש-פוזה
הרבה מאוד אנשים לא יודעים שאנו חשופים לקרינת השמש כל הזמן, בעיקר בקיץ הישראלי, גם בנסיעה במכונית, גם בישיבה בצל, אפילו אם מדובר בשהות קצרה בחוץ, ולכן חשוב להגן על עצמנו מנזקי הקרינה.
ד"ר להבית אקרמן מומחית לרפואת עור ויועצת מדעית למותג הדרמו קוסמטיקה וישי ו- לה רוש-פוזה מסבירה: "נזקי השמש מצטברים לאט עם השנים. אם בהתחלה הגוף יכול לתקן אותם ולמנוע את נזקיהם, עם השנים, יכולת התיקון של העור נפגעת ונחלשת ואז מתחילים להיווצר סממנים של נזקי שמש שיבואו לידי ביטוי בסרטני עור, כתמים, קמטים ושינוי כללי בגוון העור – 30% מיכולת ההגנה של העור מנוצלת בשנות הילדות."
לדברי אקרמן: "הקרינה המזיקה מתחלקת לשני סוגים- UVA ו- UVB- ה- UVB שבעבר נחשבה לקרינה היחידה המזיקה גורם לשיזוף, כוויות וסרטן עור והכנה ממנו באה לידי ביטוי בגובה ה- SPF. UVA גורמת לשינוי בדנ"א, הזדקנות מוקדמת של העור ורגישות לשמש.
כיום מדפי הרשתות מוצפים באינספור תכשירים של הגנה משמש אך, לא כולם בעלי יעילות גבוה (מוצרי ההגנה מהשמש מסדרת אנתליוס מומלצים על ידי העמותה הישראלית לסרטן העור.)
מומחי העור של לה רוש פוזה רכזו מספר טיפים ועצות כיצד לבחור את ההגנה המושלמת בקיץ, וכיצד להשתמש נכון:
- מסנן קרינה צריך להיות של חברה/מותג מוכר ושיעמוד בתו תקן איכותי ואמין. יש להקפיד שיהיה רשום על האריזה גם SPF (על מנת שיגן בפני UVB) וגם את המשפט מסנן קרני UVA/.
- ה-SPF צריך להיות בין 35 ל 50 אין צורך במקדם גבוה מכך. לא מומלץ לבחור מסנני קרינה עם SPF פחות מ- 30 זה יסנן פחות מ 93% מהקרינה- וצריך לזכור שהחישובים נעשו על מריחה בכמות הרצויה ובתנאי מעבדה, בפועל אנחנו תמיד מורחים קצת פחות ומזיעים קצת יותר.
- יש להתאים את מרקם התכשיר לגיל וסוג העור ולאופי הפעילות. למשל, אם ננסה למרוח תכשיר לבן וסמיך על גבר שעיר- זה לא ימרח כראוי ולא ייתן כיסוי מלא, אם ננסה למרוח תכשיר דביק על ספורטאי מזיע תוך דקה- זה יתחיל לנזול על העור ולהראות רע. כלומר- יש תכשירים היום במגוון מרקמים, צבעים והרכבי חומרים אשר יכולים להתאים לנו במדויק לאופי הפעילות.
- מומלץ לחזור על המריחה כל שעתיים אם נמצאים בפעילות בחוץ ולמרוח את ההגנה משמש כחצי שעה לפני היציאה מהבית.
- לילדים מומלץ להשתמש בתחליב הגנה ייעודי לילדים מסדרת אנתליוס (מגיע בספריי)היתרון- לבן ונח למריחה כלומר אתה רואה מה מרחת ומה לא אבל נספג מהר ולא משאיר סימנים או דביק.
- לעור רטוב יש תכשירים ייעודיים במקרם ג'ל (אנתליוס לעור רטוב) או מסנן קרינה יבש של וישי (מסדרת אידאל סוליי) היתרון של התכשירים הללו- זה ספיגה מאד מהירה- מתאים לאזורי עור שעירים ולספורטאים שמזיעים הרבה או לעור רטוב.
- לרוב, אחת הבעיות בקרב נשים זה מה למרוח קודם- לחות או הגנה- מומלץ לאחד שכבות- פחות להעמיס בהרבה שכבות ולמרוח תכשיר שמכיל חומרי לחות יחד עם הגנה משמש למשל התכשיר החדש של וישי אשר מכיל גם הגנה משמש וגם חומרי לחות ואנטיאייג'ינג על זה אפשר למרוח מייק אפ.
- לאלו הסובלות מפיגמנטציה חייבות להשתמש במסנן קרינה גבוה- ובנוסף לשלב טיפול המסייע בתיקון כתמי פיגמנטציה בשלבים השונים של התפתחותם: מתהווים, מושרשים, חוזרים ונישנים, בכדי לאזן את גוון העור. ממליצה בחום על סדרת פיגמנטקלר של לה רוש – פוזה.
- מי הים /הבריכה משקפים ומגבירים את עוצמת הקרינה ולכן, מומלץ להימרח בתדירות גבוה.
- לרוב נשים מתלוננת שמסנן הקרינה מקנה לפנים מראה לבן ומבריק- כיום יש מסנני קרינה במרקם יבש וגם כאלה המכילים גוון- וכך ניתן לחסוך שכבות. כזה שישווה לפנים מראה אחיד, לא מבריק, לא נוזל ונעים על העור.
- מסנן קרינה בצורת סטיק שהוא טוב מאוד לנשיאה בתיק ולאזורים כמו עיניים ושפתיים שהוא נוח לשימוש לחיילים ולאזורים כמו עיניים ושפתיים.
- לא מומלץ לשמור את מסנן הקרינה קבוע ברכב- טמפרטורה גבוהה תפרק את הרכיבים הפעילים ותפגע ביעילות וכמו כן יש להסתכל על התאריך תפוגה של התכשיר.
- באופן כללי חשוב לדעת שהייה מרובה בשמש איננה מומלצת ועלולה לגרום לנזק לעור ולכן על אף השימוש במסנני קרינה- מומלץ להגביל שהיה בשמש בעיקר בשעות השיא של השמש.