בננה – פצצת אנרגיה

בננה – פצצת אנרגיה
צילום: יחסי ציבור חלי ממן

בננה היא צמח טרופי ממשפחת המוזיים. היא מאוד מזינה, עשירה בוויטמינים ומינרלים והיא לא סתם נקראת פצצת אנרגיה צהובה . אפרת בן שץ פורשיאן, דיאטנית קלינית, R.D, B.Sc, באדיבות חלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא מפרטת כל מה שצריך לדעת עליה:

ב- 100 גרם של בננה יש 89 קלוריות וזהו פרי מצוין לאכילה לפני ובמהלך ביצוע של פעילות גופנית שכן היא מספקת אנרגיה זמינה ומתעכלת מהר, מי שעוקב אחר תחרויות טניס מבחין שהיא הבחירה המועדפת לאכילה בקרב טניסאי הצמרת כגון נובק ג'וקוביץ וחבריו.

היא אחד הפירות הראשונים שמתחילים לשלב בטעימות הראשונות של פירות לתינוקות. היא נוחה לנשיאה להרבה שעות מחוץ לבית, היא אינה זקוקה לשטיפה, אלא רק צריך לקלף אותה ולאכול והשימושים הקולינריים שלה רבים: ניתן לשלבה באפיה, בפנקייקים, בשייקים ובגלידות לאחר הקפאה.

צילום: יחסי ציבור חלי ממן

אם זה לא מספיק משכנע לשלב אותה בתזונה באופן קבוע אז בואו נכיר גם 6 יתרונות תזונתיים לשילוב בננות בתזונה:

  1. מכילה סיבים תזונתיים – בננה מכילה כ- 10% סיבים תזונתיים מסך הצריכה היומית לאדם מבוגר. הסיבים התזונתיים עוזרים לתהליך עיכול תקין, תורמים לתחושת שובע ויכולים לשמור על רמות כולסטרול וסוכר תקינים בדם. הבננה מתאימה כמנת ביניים. מכיוון שהיא דלה בחלבון, תוספת של יוגורט בשילוב של מספר אגוזים או שקדים, זו ממש ארוחה נפלאה ומאוזנת.
  2. שמירה על הלב – בבננה יש כמות גדולה מאוד של אשלגן (כ – 358 מ"ג בבננה ממוצעת). אשלגן הוא מינרל חיוני לבריאות הלב. יחד עם תכולה נמוכה מאוד של נתרן, יש להם תפקיד חשוב בשמירה על לחץ דם תקין ובמניעה של מחלות קרדיו וסקולריות.
  3. משרה שינה טובה ושומרת על מצב רוח טוב – הבננה עשירה בחומצת אמינו טריפטופן. הטריפטופן הופך לנוירוטרסמיטור סרוטונין, ובשילוב עם ויטמין B6, תורם למצב רוח טוב ולשינה טובה.
  4. הרפיית שרירים – בבננה ממוצעת כ- 30 מ"ג מגנזיום, החשוב להרפיית שרירים וגם לו תפקיד משמעותי בשמירה על הלב.
  5. מכילה נוגדי חמצון – בבננה יש מספר רב של נוגדי חמצון, כמו למשל ויטמין C. אנטיאוקסידנטים אלה, עוזרים למנוע נזק חמצוני בתאי הגוף, הנגרם על ידי רדיקלים חופשיים.
  6. פיתרון טוב למתוק – גם אתם בילדותכם שמעתם את המשפט "זה לא רקוב זה דבש"? בתהליך ההבשלה של הבננה, קליפת הבננה הופכת מירוקה, לצהובה ועד לחומה. עם התקדמות תהליך ההבשלה, העמילן הופך לפרוקטוז והבננה הופכת מתוקה יותר. אז נכון שהחום זה לא דבש, אלא פרוקטוז, אבל זה באמת יותר מתוק ויכול להוות פיתרון כשמתחשק משהו מתוק.

לסיכום, בננה היא פרי נהדר אשר לו יתרונות תזונתיים רבים. ניתן לשלבו בתפריט במגוון צורות, מרקמים ומאכלים. אז בפעם הבאה שאתם עוברים בסופר או אצל הירקן, הכניסו לעגלה אשכול בננות. אם הן ירוקות, ניתן לעטוף אותן בעיתון שיעזור בתהליך ההבשלה. אם הן כבר בשלות, ניתן להניח אותן ליד אבוקדו שיגרום לבננה להבשיל מהר יותר. ככה על הדרך, הרווחתם עוד מאכל לארוחת הערב. ואם הן מבשילות בקצב מהיר יותר ממה שאתם אוכלים, קלפו אותן והקפיאו בחתיכות. ככה תוכלו להפשירן בכל זמן שתרצו בננה ולא תהיה לכם בהישג יד.

כתבות נוספות שיוכלו לעניין אתכם
אורח חיים בריא – מתחיל בשמירה על תזונה בריאה
לא משנה באיזה שלב בחיים אתם נמצאים, אם אתם מרגישים...
כך תשמרו על העיניים שלכם/ אופטיק אילן
אנו מאמצים רבות את עינינו במהלך היום, לעיתים מבלי לשים...
חשיפה לפיצוצים ואזעקות מגבירה את הסיכון לטנטון
אחת הסיבות להופעת טנטון היא חשיפה לרעש עוצמתי, כמו שאנו...
השתלות שיער הדור הבא
אנשים רבים שסובלים מבעיות של נשירת שיער יודעים לומר: זה...
כדאי לדעת: אילו סימנים אמורים להדליק נורות אזהרה בנקודות חן
לאחרונה חשפה הדוגמנית ומנחת הטלוויזיה: ירדן ויזל, בגילוי מפתיע, שאובחנה...
מחקר חדש מציג את היתרונות בתזונה דלת פחמימות קטוגנית כפיתרון לסוכרת סוג 1
מחקר שהתקיים באוקספורד שבאנגליה ותוצאותיו פורסמו לאחרונה, מצא מדוע תזונה...
מדריך בטיחות של מד"א לקראת חג הסוכות
כמדי שנה, מפרסם מגן דוד אדום מדריך בטיחות לקראת חג...
כל מה שרצית לדעת בנושא השפעת הצום על הבריאות
מאת אלירן דה מאיו, בית הבריאות יום הכיפורים שבפתח מהווה הזדמנות...
איך מזהים חור בשן?
חור בשן אף פעם זה לא דבר נעים, אך מדובר...
תתחילו לצרוך: הזעפרן טוב לבריאות
הזעפרן מוכר לרובנו כאחד התבלינים היקרים בעולם. בני האדם למדו...
דילוג לתוכן